czwartek 29,10,2020 r

 

Propozycja 1  

Krem z pieczonych buraków z malinami i koperkiem .

Penne z pieczona piersią z kurczaka w kremowym sosie z pomidorami pelati i suszonymi z pieczarkami , szalotką , piri piri w aromacie bazylii z tartym parmezanem , duszoną cukinią i młodym szpinakiem .

24 zł

Propozycja 2  

Krem z pieczonych buraków z malinami i koperkiem .

Pieczony filet z dorsza atlantyckiego marynowany w pesto koperkowym i młotkowanym pieprzu z sosem cytrynowym z liśćmi kafir , imbirem i kolendrą .
Pieczone ziemniaki z czarnuszką i natką pietruszki .
Duszona zielona fasolka szparagowa i marchewka w maśle ziołowym z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika .

30 zł

Propozycja 3  

Krem z pieczonych buraków z malinami i koperkiem .

Grillowana dojrzewająca wołowina marynowana w rozmarynie i kolorowym pieprzu z balsamiczną konfiturą z czerwonej cebuli z piri piri na sałatce z cieciorki , pomidorów z dymką, szpinakiem , serem mozzarella i winegret z pikantnej musztardy z grzanką zapieczoną z tapenadą z zielonych oliwek .

30 zł

Propozycja 4  (wegańska)

Krem z pieczonych buraków z malinami i koperkiem .

Ragu z duszonych warzyw z pieczarką , czerwoną fasolą , dynią szalotką oliwą truflową i bazylią.
Nie palona kasza gryczana ze szpinakiem i natką pietruszki .
Kruche sałaty z pieczonym jabłkiem i ziołową winegret .

25 zł